Politici de livrare si retur

1. DISPOZIȚII GENERALE

Prin prezenta se stabilesc condițiile de vânzare a produselor din magazinul on-line www.platouri.ro, proprietatea S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L., cu sediul social in Cluj-Napoca, STR. HENRY BARBUSSE, NR. 16 avand codul de inregistrare fiscala 21589201, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Cluj sub nr. J12/1836/2007, tel: 0752-283.291. Folosirea acestui site, respectiv înregistrarea unei comenzi, implică:
• acceptarea de către utilizator a prezentelor termeni și condiții
• acordul și acceptul utilizatorului, ca S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L să șteargă, să modifice sau să adauge orice informație pe site sau să întrerupă orice activitate pe site, fără a fi necesară notificarea Dvs prealabilă.

Pentru folosirea în cele mai bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a tuturor termenilor și condițiilor. Ne rezervăm dreptul de a modifica termenii și condițiile, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă.

2. PRODUSE

Prin intermediul site-ului www.platouri.ro, orice persoană fizică, română sau străină, care a împlinit vârsta de 18 ani, și orice persoană juridică poate comanda una sau mai multe dintre preparatele afisate pe site. Pentru fiecare dintre produsele afisate pe site-ul www.platouri.ro, S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. se obligă să afișeze caracteristicile esențiale ale acestora (ingrediente, gramaj sau număr de bucăți), care să permită cumpărătorului o identificare și o alegere corectă. S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. își rezervă dreptul de a modifica fără preaviz caracteristicile produselor afișate. Imaginile publicate pe site au titlu reprezentativ. Astfel, produsele livrate pot diferi uneori, în orice mod, de imaginile prezentate pe site.

3. TERMENUL DE VALABILITATE

Termenul de valabilitate al produselor comercializate de către S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. , prin intermediul site-ului, este de 24 ore din momentul livrării acestora consumatorului.

5. PREȚURI

Prețurile afișate pe www.platouri.ro sunt exprimate în LEI, includ TVA și pot fi modificate de S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. fără o notificare prealabilă.

6. MODALITĂȚI DE PLATĂ

Plata comenzii se poate face in numerar la livrare, in numerar sau POS la ridicare de la sediul S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. sau online cu cardul prin sistemul securizat.

7. LIVRAREA

Tariful livrării pe raza localității Cluj-Napoca este de 30 Lei/comandă. Tariful livrării în afara localității Cluj-Napoca precum: Florești, Apahida, Dezmir, Chinteni și Baciu este de 50 Lei/comandă.
Pentru alte localități cereți informații la 0752-283.291

Timpul de livrare este diferit, în funcție de comanda, zonă și condiții de trafic. Timpul mediu este de minim 24 de ore, de la confirmarea comenzii. Livrarea produselor se va face la domiciliul, sediul sau adresa indicată de utilizator în formularul de comandă. Produsele se livrează ambalate.

8. LIMITELE RESPONSABILITĂȚII

S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. nu poate fi responsabilă pentru neonorarea unei comenzi din cauze de forță majoră.

9 RETURUL

Returnarea produselor achizitionate prin incheierea unui contract la distanta se va face conform Ordonantei Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 care stipuleaza:

1.1 Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristica de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.
1.2 Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 14 zile calendaristice, prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga, pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator. Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 de zile calendaristice de la data denuntarii contractului de catre consumator.
1.3 Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:
a) contracte de furnizare de servicii a caror executie a inceput, cu acordul consumatorului, inaintea expirarii termenului de 14 zile calendaristice;
b) contracte de furnizare de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant;
c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
d) contracte de furnizare a inregistrarilor audio, video sau a programelor informatice, in cazul in care au fost desigilate de catre consumator;
e) contracte de furnizare a ziarelor, periodicelor, jurnalelor-magazin;
f) contracte de servicii de pariuri sau loterii.
Prin urmare, conform punctului c) din Ordonantei Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014, produsele comercializate de S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. sunt exceptate de la dreptul de retragere deoarece S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. furnizeaza produse susceptibile a se deteriora sau a expira rapid.

S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. are dreptul legal de a refuza returul produselor executate la comanda.

10. RECLAMAȚII

Reclamațiile privind orice probleme legate de livrarea produselor comandate le puteți transmite la numărul de telefon 0752-283.291, precum și la adresa de e-mail comenzi@localhost.

11. PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care utilizatorii siteului le furnizeaza.
Prin completarea formularului necesar efectuării comenzii postat pe site-ul www.platouri.ro, bifarea căsuței „Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile” și accesarea căsuței „Plasează Comanda” utilizatorul declară că își dă consimțământul în mod expres și neechivoc ca datele acestuia cu caracter personal să intre în baza de date a societății S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. și să fie prelucrate și folosite în viitor de către acesta cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date.
Toți cei care au furnizat datele cu caracter personal prin completarea formularului menționat mai sus, au calitatea de persoană vizată, în accepțiunea Legii nr. 677/2001. Scopurile colectării și prelucrării datelor de către S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. sunt:
• Pentru a va permite transmiterea mai rapida a comenzilor online;
• transmiterea de oferte promoționale, mesaje publicitare în scopul informării consumatorului asupra aspectelor legate de funcționarea site-ului și a ofertelor comerciale.

S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. va prelucra datele cu caracter personal pe perioada existenței societății sau până la data când persoana vizată solicită ștergerea datelor sale cu caracter personal din baza de date a S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L., iar ulterior solicitării persoanei vizate privind ștergerea datelor cu caracter personal. S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. va transforma datele cu caracter personal în date anonime și le va prelucra în scopuri statistice interne, pe durata existenței societății. Datele sunt destinate utilizării de către S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. în scopurile menționate mai sus și nu vor fi dezvăluite terților, cu excepția eventualilor împuterniciți ai S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L..
S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. garantează confidențialitatea datelor personale ale tuturor celor care completează formularul menționat mai sus. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de următoarele drepturi: dreptul la informare (art 12); dreptul de acces la date (art 13); dreptul de intervenție asupra datelor (art 14); dreptul la opoziție (art 15); dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art 17); dreptul de a vă adresa justiției (art 18).

Totodata, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată, semnată și trimisă la sediul social al S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. cu sediul social in Cluj-Napoca, STR. HENRY BARBUSSE, NR. 16. Datele utilizatorului nu vor fi transferate în străinătate. Dacă unele din datele dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informați cât mai curând posibil.

JURISDICȚIE

Orice litigiu apărut între clienți și S.C. RO CLUB IMPEX S.R.L. se vor rezolva pe cale amiabilă. În cazul în care părțile nu au reușit să soluționeze litigiul pe cale amiabilă, acesta se va soluționa de instanțele judecătorești competente.

12. TRANSFERUL DREPTULUI DE PROPRIETATE

Transferul dreptului de proprietate asupra produselor comandate de pe site-ul www.platouri.ro se transferă la momentul livrării produselor comandate.

13. LEGISLAȚIA APLICABILĂ

Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic Ordonanța Guvernului nr. 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță și Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanță Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, modificată și completată, Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice.